ZAHVALA ob nesreči v Črnem Vrhu

Na visokogorskem hribovitem področju, v Črnem vrhu pri Taboru v Savinjski dolini, leži na nadmorski višini 500 m naša kmetija, po domače Bergantova kmetija.

Obsega 2,7 ha kmetijskih površin in 3,5 ha gozda. Ukvarjamo se z živinorejo. Redimo avtohtono jezersko-solčavsko pasmo ovac in cikasto govedo.

Tretjega avgusta 2010 smo pogoreli, udarila je ognjena strela. S pomočjo sosedov, gasilcev in prijateljev smo zgradili nov hlev s senikom. Prejeli smo pomoč društva v obliki sena, za kar se zahvaljujemo g. Rafku Rokavcu in članoma društva, ki sta seno dostavila.

Novembra 2010 je plazilo pod še nedokončanim hlevom. V naslednjih šestih mesecih smo sanirali plaz in dogradili hlev.

Novembra 2011 sem se pri spravilu lesa tudi sam poškodoval.

Ker nesreča nikoli ne počiva, je v letu 2016 zagorel gnoj na pokritem gnojišču. Imeli smo srečo v nesreči, da ni zagorel tudi novi hlev s senikom.

V letu 2016 se je na občnem zboru združenja rejcev avtohtonega cikastega goveda pobiralo prostovoljne prispevke za vse prej naštete nesreče. Zbralo se je 849€.

Člani upravnega odbora združenja so soglasno privolili, da tudi rejska organizacija prispeva nančna sredstva v višini 400€ za obnovo pokritega gnojišča, za kar se že vnaprej zahvaljujem.

Vsem rejcem, ki ste darovali in nam pomagali v nesreči, se iskreno zahvaljujem!

Pavel Bergant z družino

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.